Διοργάνωση Α.Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Συνδιοργάνωση ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ κ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ. Με την αιγίδα των K.O.E, ΠΕΑΚΙ. facebook

Λίγα λόγια για τα Ποσειδώνια

Τα «Ποσειδώνια» είναι ένα διήμερο αγώνων κολύμβησης που πραγματοποιείται από το 2008 κάθε χρόνο μέσα στην Άνοιξη, στο Εθνικό Κολυμβητήριο Ιωαννίνων Ε.Α.Ν.Κ.Ι.

Φέτος περιλαμβάνει αγώνες για αθλητές από 9 έως 12 ετών, σε προαγωνιστικό επίπεδο ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από κολυμβητικούς ομίλους και συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα.

Διέπεται από τους Κανονισμούς της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) και οι διακρίσεις των αγώνων συμπεριλαμβάνονται στα επίσημα αποτελέσματα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 1991 από μια ομάδα γονέων, κατοίκων των Ιωαννίνων, οι οποίοι θέλησαν να δώσουν διέξοδο και στόχους μέσω του αθλητισμού στα παιδιά της πόλης τους και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Όλα τα Διοικητικά Συμβούλια του Ομίλου ακολούθησαν αυτή την ιδέα και τον ίδιο ξεκάθαρο δρόμο. Βήμα βήμα μέσα από σκληρή δουλειά, σεβασμό στην ιδέα του αθλητισμού και στις αξίες του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ» κατορθώσαν να προσφέρουν στον υγρό στίβο αυτή τη διοργάνωση.

Η σκέψη και η πορεία του Ομίλου στηρίζεται στις αξίες του ωραίου και του αληθινού και στην κοινωνία των ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Στον Α.Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ σήμερα λειτουργούν τμήματα Κλασικής και Τεχνικής κολύμβησης και Δρομέων μεγάλων αποστάσεων. Ο Όμιλός αριθμεί 450 αθλητές.

Οι διακρίσεις και επιτυχίες των αθλητών τα τελευταία χρόνια, τοποθετεί τον Α.Ο. Ποσειδώνα ανάμεσα στις 5 πρώτες περιφερειακές κολυμβητικές ομάδες, ενώ κατέχουμε την 15η Πανελλήνια θέση στην βαθμολογία του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κατηγοριών σε σύνολο 120 ομάδων.

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Τα «Ποσειδώνια» είναι διασσυλογικοί αγώνες κολύμβησης με σκοπό την διάδοση του αθλητικού πνεύματος και την δημιουργία αγώνων υψηλών προδιαγραφών και επιπέδου συναγωνισμού.

Ξεκίνησαν το 2007 και έκτοτε τον ενδιαφέρον και η συμμετοχή των αθλητών και θεατών αυξάνεται κάθε χρόνο. Στην διοργάνωση απασχολούνται πολλοί άνθρωποι, επαγγελματίες όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων καθώς και φίλοι του αθλήματος, οι οποίοι εργάζονται σχεδόν καθημερινά, αρκετούς μήνες πριν τους αγώνες, ώστε να καλυφθούν οι ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις προετοιμασίας και διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Παράλληλα, μόνο οι αθλητές, οι συνοδοί τους και οι προπονητές που επισκέπτονται την πόλη των Ιωαννίνων για τους αγώνες εκτιμάται ότι ανέρχονται στους 1.500, ενώ σ’ αυτούς προστίθενται και οι επισκέπτες της πόλης που έρχονται για να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στο 2ήμερο αθλητικό γεγονός, καθιστώντας το μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις της πόλης και ένα από τα μεγαλύτερα κολυμβητικά γεγονότα της χώρας.

Οι φορείς της διοργάνωσης φροντίζουν και συντονίζουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου αθλητές και επισκέπτες να ζήσουν μια μοναδική αθλητική εμπειρία, όπως διαμονή αθλητών, προπονητών και συνοδών, παροχές στο χώρο του κολυμβητηρίου, κλπ.

ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ

Μετά από 7 χρόνια διοργανώσεων, έχουμε προσδιορίσει και οριοθετήσει τις βέλτιστες θέσεις προβολής εντός του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ιωαννίνων Ε.Α.Ν.Κ.Ι., ώστε η χορηγική σας παρουσία να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο εμφανής στο κοινό – αθλητές, συνοδούς, προπονητές και επισκέπτες – που παρευρίσκεται εντός του κολυμβητηρίου, αλλά και στους θεατές των καταγεγραμμένων βίντεο των αγώνων ακόμα και πέρα από την λήξη τους.

Θα πρέπει να τονιστεί, πως το ενδιαφέρον της τοπικής εμπορικής κοινότητας αλλά και όχι μόνο, έχει αγκαλιάσει την διοργάνωση και στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια αυτή με την συμμετοχή σε χορηγικά πακέτα.

Ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις της χορηγικής σας παρουσίας, διατίθενται όλες οι απαραίτητες υποδομές κατασκευών που θα φιλοξενήσουν τα υλικά προβολής με τον πλέον αποδοτικό τρόπο.

Αν επιθυμήσετε να υποστηρίξετε τη διοργάνωση μας παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας αποστείλουμε την χορηγική μας πρόταση.